Hoe plaats je een Plasitor afsluiting?

Hoe plaats je een Plasitor afsluiting?

Een Plasitor afsluiting van Bekaert in huis gehaald? Geweldig, dan kan je aan het monteren beginnen. Dit gaat snel en eenvoudig! Wij zetten even de stappen op een rijtje, zodat ook jij probleemloos je Plasitor afsluiting kunt monteren.

Welke onderdelen worden geleverd?

Een Plasitor afsluiting met ronde palen wordt geleverd spanstaven, binddraad en spanners. Dit materiaal is nodig om deze afsluiting met ronde palen professioneel te kunnen monteren.

 

Het stappenplan om deze omheining te monteren

Stap 1 l Monteren van de ronde palen

Spanpalen

Deze palen dienen in de grond gebetonneerd te worden, ze garanderen de stevigheid van je afsluiting. De spanpalen plaats je aan het begin en aan het einde van de omheining. Bij elke richtingsverandering en hoek plaats je een spanpaal. Plaats je een lange omheining, dan is er ook een spanpaal nodig om de 50 meter.

Steunpalen

Elke begin- en eindpaal heeft een steunpaal nodig om de stevigheid te garanderen. Elke steunpaal plaats je in de spanrichting.

Tussenpalen

Tussenpalen plaats je om de 2,5 à 3 meter

 

Stap 2 l Het aanbrengen van de spandraden

Vervolgens ga je met de spandraden aan de slag. Deze draden span je boven- en onderaan de palen met een tussenafstand van ongeveer 50 cm. Aan de beginpaal knoop je de spandraad stevig vast en aan de eindpaal zorg je voor het afsluiten met een draadspanner. Je spant de draden progressief aan van onder naar boven. Blijf aanspannen tot je voldoet dat er voldoende spanning zit op alle spandraden. Vervolgens hang je de bovenste spandraad in de draadhouder van de tussenpalen.

 

Stap 3 l Breng de Plasitor aan

Schuif een spanstaaf in de eerste rij verticale mazen en hang het gaas met omgeplooide draadeinden aan de bovenste spandraad. Knoop vervolgens de spanstaaf aan het begin van het gaas aan de beginpaal met binddraad. Het gaas span je handmatig op van paal tot paal. Doe dit stevig. De overgebleven mazen kan je verwijderen door de verticale draden naar boven toe los te maken en uit te winden. Schuif in de laatste rij mazen opnieuw een spanstaaf en trek deze met de hand naar de eindpaal. Zorg daar met binddraad voor de bevestiging. Tot slot knoop je over de hele lengte, op regelmatige afstand, de bind- aan de spandraad.

De hoeken werk je af door gaas rond de palen te trekken.

 

Stap 4 l Verbind 2 rollen Plasitor

De inweefdraad in de verpakking dient om de rollen Plasitor naadloos aan elkaar te weven.

 

Stap 5 l Plasitor voor de bovenbuis

Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de afwerking die je bovenaan voorziet zijn de volgende toebehoren nodig en verkrijgbaar: een kopstuk voor de bovenbuis, een aluminium verbindingsstuk, een eindstuk en een rechte en schuine opstand.

 

Vragen over het monteren?

Zit je nog met vragen over het monteren van een Plasitor afsluiting? Contacteer ons, we beantwoorden graag je vragen. Ook indien je professionele hulp nodig hebt, beschikken we over een professionele partner die deze klus voor je kan klaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *